SoulSingers – gospelkor i Odense
SoulSingers – gospelkor i Odense

Catherina skriver: “We are here and we care”

Der sker virkelig meget i SoulSingers lige nu og i de kommende uger arbejder vi intenst på at indspille et smukt Kirk Franklin nummer som reklame for vores store velgørenhedskoncert til jul. Den proces aktiverer korets solister på en helt ny måde, og det fortæller Catherina om her:

Essensen fra Kirk Franklin-nummeret ”Are you Listening” kører på repeat for mit indre øre. At vise andre, at vi er her for dem – det er det, det drejer sig om. Vi kan ikke være alle steder til alle tider, men vi kan tage del i den smerte og de behov, der opstår for mennesker i forskellige situationer. ”Are you listening” blev skrevet som støttesang ved katastrofen på Haiti, og en masse mennesker, der ikke ellers har tilknytning til Haiti, stod sammen for at vise: ”Vi er her for dig”. ”Are You Listening” blev til.

Vi er her for dig – det vil Bykirken og SoulSingers med julekoncerten 13. december lade trængte odenseanske familier mærke. Ved hjælp af solgte koncertbilletter vil vi donere penge til julehjælp. Vi kender ikke de trængte familier personligt heller ikke deres konkrete situation, men vi vil vise dem, at vi er her for dem.

Som optakt til vores julekoncert laver vi med en musikvideo med netop nummeret ”Are You Listening”. I Soulsingers er vi en solistgruppe på 16 sangere. I videoen til ”Are You Listening” skal hver solist synge en linje, og koret har også sin del. I tilblivelsen af reklamevideoen arbejder alle solister med indsynge hele sangen i vores korleder Jannes hjemmestudie. Når alle har indsunget deres version af sangen, kan Janne vælge lige præcis den linje, hvor den enkelte solists styrke og præg passer bedst, og de enkelte stykker bliver til et harmonisk puslespil. Det er kun kort tid siden, at solistgruppen blev etableret. Opgaven med at optage soloer i et studie er dermed et af vores første. For flere – mig selv inklusiv – blev studieindspilningen det første møde med studie, mikrofon, høretelefoner, klavertrack og meget andet godt. Janne gav indledningsvis nogle gode råd til, hvordan vi kunne arbejde med det at synge i studie, og så var vi ellers i gang. Tre solister kom på før mig. Meget imponerende at opleve, hvordan andre i gruppen går til opgaven. Og rigtig fedt at høre så forskellige tolkninger og fraseringer fra alter, tenorer og sopraner i samme sang.

Og så blev det min tur. Det lykkedes mig så at glemme halvdelen af instruktionerne, og jeg mærkede en lidt overraskende hjertebanken tenderende til nervøsitet, som jeg pludselig skulle håndtere samtidig med alt det andet. Meget af det jeg havde forberedt hjemmefra forlod hjernen i samme retning som halvdelen af Jannes instruktioner – lige lukt ned i korttidshukommelsens mentale papirkurv.

Efterfølgende undrede det mig, hvor hjertebanken og den dårligt fungerende hukommelse lige kom fra, for vi var jo bare en lille tryg flok bestående af Janne og nogle kendte ansigter fra SoulSingers. Måske er det bare, det der sker, når vi bliver kastet ud i rød zone og skal lave noget, som ikke ligger på rygraden. Hjertebanken, hukommelsessvigt og rød zone-oplevelse – hvad er det, der gør denne studieindspilning til en god oplevelse? Og hvad er det, der gør, at når jeg tænker på denne dag, så mærker jeg en lille varm bold indeni? Og Catherinahvorfor vil jeg gladeligt kaste mig ud i flere rød-zone-udfordringer med risiko for svedige
håndflader og spontant hukommelsessvigt?

Det er den mentalt-gruppekram-effekt, som vi har i SoulSingers. Ganske enkelt. Såvel de sagte som usagte ord, smilene, stemningen, tilhørsforholdet. Det at vi er en tryg gruppe, hvor vi kan bevæge os ud i rød zone sammen. Visheden om, at de andre er der for mig og jeg for dem, og alle har den samme SoulSingers-holdning:

”Vi er her for dig”.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 thoughts on “Catherina skriver: “We are here and we care””

%d bloggers like this: