SoulSingers – gospelkor i Odense
SoulSingers – gospelkor i Odense

SoulSingers støtter ‘Online Overskud’ – livekoncert i TV på fredag

Nogle gange må man bare smide hvad man har i hænderne. Nogen gange kommer der en idé eller en sag susende forbi, som er SÅ vigtig, at alt det andet bliver mindre vigtigt. Sådan var det, da vi i sidste uge faldt over kampagnen ‘Online Overskud’. Vi stod lige midt i optagelsesprøverne til SoulSingers – som er en ret omstændelig affære, når der er langt over 100 sangere, der skal kigges i øjnene, forventnings afstemmes med og testes i rytmer, klang, udtryk og indstilling. (Ps. Vi satte et fantastisk hold – de var SÅ gode!)

Nå. Men vi var altså i gang med tre maratondage med lister, tonetestning, excel-ark og kopi-klap – da der på Facebook blev ved med at poppe ondsindede tråde op, hvor folk svinede hinanden til, talte virkelig grimt, nedladende og hårdt til hinanden. Altså ikke i koret, hvor vi har haft meget opmærksomhed på at skabe et værdisæt om altid at tænke den højeste tanke og har social trivsel i fokus, men alle mulige steder blandt ung og gammel, høj og lav, var der metal-træthed og vintersurhed. Det var lige til at blive trist af helt ind i hjertet – og slet ikke meningen at et sted som Facebook, der netop handler om at hygge og socialisere skal blive et giftigt og mobbende sted.

livekoncert TVDa der samtidig blev vist billeder for en kampagne med fokus på at (gen)skabe den gode positive tone på nettet, var der noget, der faldt på plads! DET var et projekt for SoulSingers at støtte fuldt op om. Kampagnen kulminerer torsdag/fredag i denne uge, så vi havde travlt og ideerne fløj rundt. Projektgrupper blev skabt (knap var sangerne officielle og optagede SoulSangere, før de satte skovlen i forårsmulden!), logo blev lavet, Pressemeddelelse blev skrevet og vi fik hurtig ideen til at skrive ny tekst til en af vores sange og lave en lille happening fredag eftermiddag i den Odenseanske myldretid. Mål: mange mennesker, meget offline overskud og opmærksomhed på energi og glæde OG som resultat: Online Overskud.

Hvis udviklingen på hvad der startede som en lille 3-minutters flashmob skal vise sig at blive kendetegnende for SoulSingers fremtid, så har vi stort i vente – for fredag ringede TV2 fyn og sagde “JA, det lyder fedt – men vi kan ikke nøjes med 3 minutter… kan I ikke lave en hel live-koncert, vi kan sende. Altså live. På TV”.

“øh jow”… “Selvfølgelig” – sagde vi, og fik kollektive sommerfugle i maverne. Hvem har ikke lyst til at holde fire korprøver med et nyt kor og så ryge direkte live på TV. I 28 minutter. Første splitsekund af en tanke: “Kan vi det?” – Næste selvfølgelige konstatering: “Ja da! Vi har jo lige holdt en skøn GospelGudstjeneste for 300+ publikummer. Så kan vi da sagtens gøre det igen!”.

Når noget er vigtigt nok at skabe opmærksomhed omkring, så gør man bare, hvad der skal gøres.

Smider hvad der smides må. Sover mindre. Lever mere. Synger højere!

tv-prgrammetSå på en weekend har vi arrangeret (og er stadig i skrivende stund i fuld gang) alt fra dress-code til opstilling, fra repertoire til PR, fra forhandlinger om location til ekstra gimmicks (der skal forblive en overraskelse til I ser os på TV) og de titusind andre småting, der skal på plads, når 120 sangere, pianist og korleder med en uges varsel skal levere kvalitet, formidle et vigtigt budskab og brænde igennem på TV.

I går aftes – sent – ville vi lige tjekke om vi var kommet på programmet… Og stor var ikke bare glæden men også krilleren i maven, da det gik op for os, at vi ikke bare bliver live-transmitteret på ‘Fyn Live’ men også bliver genudsendt igen og igen OG formentlig og forhåbentlig klippet sammen til et lille spot, der i bedste fald går landsdækkende.

Budskabet er vigtigt! Vi skal tale pænt, respektfuldt og ordentligt til hinanden både når vi står ansigt til ansigt – og i særdeleshed, når vi skriver sammen i det online rum. Læs mere om kampagnen ‘Online Overskud’ her

– og på gensyn på TV. På fredag.
Kærlig hilsen 120 boblende SoulSangerne

PS. Vi optræder live på Odense Banegård Center kl. 17.45 på fredag d. 28. marts. KIG FORBI og giv os og Online Overskud en ‘high five’!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One thought on “SoulSingers støtter ‘Online Overskud’ – livekoncert i TV på fredag”

%d bloggers like this: