SoulSingers – gospelkor i Odense
SoulSingers – gospelkor i Odense

Rikke skriver: “Som at være til gospelgudstjeneste i USA”

Igen søndag eftermiddag d. 7. maj var der gospelgang i ODEON. Korleder Janne Wind var inviteret til at lave en kæmpe gospelworkshop som afslutning på Fejringsugen, og intet mindre end to gange var det lykkedes at lave udsolgt. Akkompagneret af band bestående af Lars Bruno, Emil Gemmer og Rune Reffstrup blev huset hurtigt fyldt op af glade mennesker – og en af deltagerne Rikke har skrevet denne hilsen efterfølgende:

En eftermiddag i gospelens navn sammen med ca 699 andre sangglade mennesker kan kun blive god…..forventningens glæde boblede allerede da jeg i eftermiddags satte mig i min bil. I højt solskin og med en klar blå himmel over Odenses nye kulturhus stimlede folk, i alle aldre fra 3 mdr til ja nu spørger man jo ikke om en dames alder men måske 80 😀omkring indgangen til den store koncertsal.

Præcis kl 14 blev vi budt velkommen til lyden af et veloplagt band med piano, trommer og bas. Med lidt bange anelser….for hvordan mon det ville lyde med godt 700 mennesker, hvoraf ca. halvdelen ikke før havde sunget gospel, kunne vi forenes i sang eller ville det lyde helt af h…..til, begyndte vi på den første sang.

Al min tvivl blev gjort til skamme, for sammen med Janne formåede vi at åbne vores hjerter, lade musikken og følelserne boble frem. Med løftede brystkasser, fødderne solidt groundet i gulvet og med gospelswing i knæene, mærkede 700 mennesker teksternes budskab og musikkens svedige rytmer og blev forenet i sang, så fantastisk at de små nakkehår rejste sig på en efterhånden garvet gospelrotte.

Både moderne og traditionel gospel, ballader og optempo numre blev sunget så taget var tæt på at løfte sig pga volumen, rytme og intensitet. Jeg har aldrig oplevet en gospelgudstjeneste i USA, men da vi alle sang Kirk Franklins 123 Victory og jeg stod midt imellem 700 syngende, klappende, swingende og ikke mindst gospelsvedende danskere, blev jeg ramt af den tanke: sådan må det lyde, føles og mærkes over there….

Pludselig var de to timer fløjet afsted og jeg stod igen udenfor i solskinnet, så mig omkring og blev mødt af lutter glade ansigter, store smil, små brudstykker af sangene – brudstykker som fulgte med hjerterne ud i livet. Kommentarer som; nej hvor var det fedt, hvor var hun dygtig, tænk jeg kunne godt, hvor er jeg glad i låget, var det på lørdag koret skulle synge….fløj forbi i luften mens torvet foran Odeon stille blev tømt for små 700 mennesker med gospel i hjerterne.

Tusind tak for to forrygende timer i herligt selskab.
Hilsen Rikke

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One thought on “Rikke skriver: “Som at være til gospelgudstjeneste i USA””

%d bloggers like this: