Om SoulSingers

SoulSingers Fundament og værdisæt: Målet er at opbygge et kor som samlet og kærlig enhed, der står på et stærkt fundament af fire grundlæggende værdier:

1) Musikalsk kvalitet.
Vi synger med kropsligt og vokalt nærvær og personlig investering og hver enkelt korsanger deltager i det musikalske billede med koncentration, selv-indsigt og indlevelse. Der bliver undervist og indstuderet med fokus på rytmik, timing, dynamik, klang, detaljer, fortolkning og indhold af tekst. Målet er at den enkelte sanger oplever musikalsk udvikling og føler motivation til at blive endnu bedre og give endnu mere af sig selv. Der vil som en del af undervisningen være fokus også på stemmetræning og performance. Vi bruger noder til indstudering (ikke et krav at man kan læse dem), og smider dem igen og optræder uden derefter. Vi forventer høj mødedeltagelse til korprøver, samt at du øver dig hjemme HVIS du er forhindret i at deltage i en korprøve, eller af anden grund føler dig usikker på noget. Der vil blive en Assistentgruppe i koret, du vil kunne få hjælp af, hvis du synes noget af materialet er svært.

2) Social investering
En grundværdi i SoulSingers er at bidrage til at gøre vores verden og hverdag til et bedre sted at være. Det gør vi på den store skala ved at lave velgørende koncerter, hvor overskud går til f.eks. julehjælp og Bykirkens sociale arbejde, og ved at bakke op om forskellige projekter som gaver til trængte, mad og støtte til varmestue og andre lokale behov i nærmiljøet omkring kirken i Odense. På en mindre skala betyder den sociale investering at vi sikrer at koret er et FANTASTISK og trygt sted at synge og være. Vi deltager med respekt for hinanden – ikke mindst for hinandens forskelligheder. Vi bidrager hver især til en positiv stemning, er gavmilde, rummelige, kærlige og taler fra hjertet. Vi er opmærksomme på den positive dialog og spørger hinanden direkte, hvis der er noget, vi er i tvivl om. Vi deltager så vidt muligt i også de sociale tiltag i koret (Café-aftener, weekender, rejser, fester og workshops). Vi er opmærksomme på at sikre også det bedst mulige samarbejde med Bykirken, dens menighed og medarbejdere.

3) SoulSingers Identitet
Et vigtigt fundament for SoulSingers er at bygge et stærkt brand op både indad- og udadtil. Dvs. at “blive kendt” for noget godt. Vi vil gerne være dem, der både lyder godt, altid leverer varen, holder aftalerne og er dejlige at “have på besøg”: Vi er derfor opmærksomme på altid at optræde professionelt og respektfuldt i alle sammenhænge, tænke før vi taler og henvise til korledelsen ved spørgsmål osv. Vi skal kunne være stolte af vores kor, tale pænt og begejstret om det og alle arbejde for at sikre og fastholde dette brand. Succeskriteriet er at vi bliver gen-inviterede!

4) Lavpraktik!
Ikke mindst er det vigtigt for et velsmurt og succesfuldt kor at løfte i flok. Det betyder, at hver enkelt korsanger tager ansvar for at betale sit kontingent til tiden, deltage så vidt muligt i alle korprøver fra start til slut og ved afbud sørge for at sætte sig ind i hvad der er blevet indstuderet eller arbejdet med. Det betyder også, at hver enkelt korsanger forventes at bidrage efter bedste evne med én eller helst flere lavpraktiske ting i forskellige typer udvalg, der varetager alt fra PR og deling på mail og FB, stoleflytning, anlægsopsætning, kaffelavning, node-kopiering, koncert- og rejse-planlægning og meget mere. Det vil ikke være muligt for korets musikalske ledelse at varetage alt dette og samtidig sikre det høje musikalske kvalitetsniveau, og da vi gerne vil sikre det lavest mulige kontingent bygger vi derfor koret op på denne måde.

%d bloggers like this: