SoulSingers – gospelkor i Odense
SoulSingers – gospelkor i Odense

Gospelpræsten Gideon skriver: Det er ikke godt, at mennesket er alene

Tak for en skøn GospelGudstjeneste i tirsdags. SoulSangerne var toptændte og leverede alt det og mere til jeg havde drømt om, kirken var stuvende fuld af begejstrede gæster, venner, familier, menighed og andet godtfolk. Det var ikke svært at være stolt, glad og meget meget overvældet. Denne aften var vores endelige test af samarbejdet mellem mig, koret og kirken – og vi har efterfølgende givet hinanden hånd, kram og AMEN på at det er dét, vi gør – og gerne i mange år fremover.

Her skal I have et uddrag fra Gideon GospelPræsts prædiken. Kærlig hilsen Janne
Værsgo Gideon:

Det er få oplevelser, jeg husker fra dengang, jeg var lille. Men den dag jeg blev væk i Aalborg storcenter, husker jeg klart og tydeligt. Jeg var med min mor og tre søskende på shoppetur og pludselig var jeg mutters alene i menneskemængden. Jeg er så elendig til at finde rundt i storcentre. Det sker stadigvæk, at jeg farer vild i Rosengårdscentret og må ydmygende kapitulere ved at kigge på det digitale kort. Men dengang jeg var seks år, var der ikke de der smarte kort og de kunne jo alligevel ikke fortælle mig, hvor min mor var.

Billede1I starten var det egentlig sjovt at gå rundt for mig selv i Fætter BR, men efterhånden som min mor og søskende ikke dukkede op, begyndte jeg at savne de andre og tanken om at skulle være alene resten af mit liv, strejfede mig et øjeblik. Så jeg gik i gang med at lede og heldigvis gik der ikke lang tid, før jeg fik øje på min mor. Jeg var glad!

Som mennesker har vi forskellige sociale behov. Nogle er meget ekstroverte og får energi af at være sammen med andre mennesker, mens andre er mere introverte og tanker ny energi ved at være alene.

Men uanset hvem vi er, kan vi ikke klare os helt alene! Alle mennesker har brug for andre mennesker og jeg tror, at vi alle er skabt med behovet for fællesskab. Bibelen fortæller, at da Gud havde skabt det første menneske (Adam), så sagde han…

”Det er ikke godt, at mennesket er alene.”

[1. Mosebog 2:18]

Jeg vil gerne fortælle jer, en autentisk historie om en ung mand, der oplevede at være mutters alene. Han levede for mere end 3000 år siden i Israel og man kan læse om hele hans liv i Bibelen. David, som han hed, var egentlig ikke noget særligt. Han var den yngste i en søskendeflok på otte og var spinkel og slap i forhold til sine ældre brødre. Man han var god til at passe får og så var han glad for at synge og spille musik.

Kongen i landet hed på det tidspunkt Saul og han var blevet skør i hovedet. Derfor var lille David, blevet udnævnt som afløser for kongen. David blev inviteret til at bo i kongens palads, hvor han blev kanon gode venner med kongens søn Jonathan og så smadrede han i øvrigt også en af landets værste fjender. En stor kæmpe, der hed Goliat. Alle var overbeviste om, at lille David, ville være en god afløser for kong Saul. Bortset fra kong Saul. Så han prøvede at dræbe David og David flygtede…

Billede2Bibelen fortæller at…

”David slog sig nu ned i Zifs ørken, hvor han forskansede sig i bjerghulerne. Saul jagtede ham hele tiden. David var bange, men Herren gav ikke Saul held til at fange ham.”

[1. Samuelsbog 23:14-15]

Han var bange og alene i en mørk bjerghule! Kan du forestille dig, hvordan han har haft det? Har du nogensinde prøvet at føle dig helt alene? Hvad i alverden gør man?

David skrev en sang…  (Salmernes Bog 57)

En ærlig sang hvor han sætter ord på sin frygt og ensomhed, men samtidig også bevarer håbet og troen på, at Gud nok skal hjælpe ham.

Han brugte sin sang, da han var alene! Mange gospeltekster handler om at hente ny styrke fra Gud. I SoulSingers synger vi nogle fantastiske sange med dybe tekster og flotte melodier. Sange der kan lyse op i en ofte grå hverdag.

Men ved I, hvad der også skete for David? Mens han sad i bjerghulen mutters alene, så fik han uventet gæster…

”Mens David var i Horesh i Zifs ørken, tog Sauls søn Jonatan af sted til David i Horesh. Han fik ham til at hente nyt mod hos Gud og sagde til ham: »Du skal ikke være bange, for min far Sauls hånd kan ikke nå dig.”

[1. Samuelsbog 23:16-17]

Jonathan opsøgte David, for at hjælpe og opmuntre ham. Har du prøvet det, at et andet menneske, fik dig til at hente nyt mod? En SMS; en lille hilsen på Facebook, en spontan gave? Ofte er det først, når de svære tider rammer, at man finder ud af, hvilke virkelige venskaber man har, eller ikke har. I Soulsingers har vi et kærligt fællesskab hvor vi opmuntrer hinanden; giver krammere og kan hjælpe hinanden til at hente nyt mod. Det er værdifuldt!

Gospelpræst Gideon Jakobsen
GospelPræst Gideon Jakobsen

Historien om David ender med, at han slipper helskindet ud af bjerghulen og senere bliver konge i landet. Men han lærte noget fra sin tid alene i bjerghulen. At sang og musik til Gud kan skabe tro og håb. Og at rigtige venner kan være guld værd, når vi mest har brug for det.

Må Gud velsigne dig
Kærlig hilsen, Gospelpræsten

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: