SoulSingers – gospelkor i Odense
SoulSingers – gospelkor i Odense

Gerner skriver: “Fra Grundtvig til Etta Cameron”.

Som gammel (også kaldet tidligere, forstås) kirkesanger & kirketjener, har det at prise og lovsynge Gud i mange år været en naturlig del af mit liv, og jeg må da også erkende, at jeg er vild med vore gode gamle salmer, som er så smækfuld af forkyndelse om glæde, kærlighed og nåde, at man da bliver rigtig glad i låget af at synge dem. Især gode gamle Grundtvig med sin uformelle og ukomplicerede tekster går lige ind hos mig. Jo, vi har en herlig dansk salmeskat. I andre lande er der knyttet ganske andre traditioner til det, at lovsynge Gud og en af dem, som for alvor har gjort sit indtog i danskernes hjerte, er den amerikanske ”Gospel” (som egentlig betyder ”evangelie”).

For knap 2 år siden så et nyt Gospelkor dagens lys her på Fyn, nemlig ”SoulSingers” med korleder Janne Wind i spidsen. Her ville jeg være med og prøve kræfter med denne sangtradition, og man må sige, at koret i den grad har haft en flyvende start, været med alle vegne, og er nu oppe på 120 sangglade fynboer.

I tirsdags havde vi så kirkekoncert i den lille charmerende landsbykirke Allested Kirke på Midtfyn. 90 af korets medlemmer var mødt op og trods den silende regn, blev alle pladser besat af sognets forventningsfulde borgere. Selv om jeg er en del af koret og måske derfor en ”smule” forudfattet, vil jeg alligevel vove at sige: ”Sikke en oplevelse!”. Fra den blideste bøn til den stærkeste proklamation blev stemmerne opladt og med de skønneste gospeltoner og harmonier underbygget til en vidunderlig samklang og helhed. Indrømmet: Jeg ER solgt! Grundtvig har fået kamp til stregen, eller…. nej nærmere; han har fået en kollega og partner, som jeg i hvert fald ikke er i tvivl om, at han ville have frydet sig over. Jeg er heller ikke i tvivl om, at menigheden også blev rørt; smil, klapsalver, eftertænksomme folder, lukkede øjne og en enkelt tåre afløste hinanden. I sådan en ”tidslomme” bliver man uvægerlig stille i sit sind og taknemmelig.

Sæsonen lakker mod enden, og der bliver et tomrum inden opstarten igen i feb. 2016. Heldigvis har vi stadig en af årets højdepunkter tilbage nemlig årets julekoncerter, 2 stk., den 5. december, hvor vi igen i år er så heldige at have Laura X-factor Kjærgaard med som solist og ypperlig repræsentant for gospel i ånd og sandhed.

Med en stor tak til alle mine SoulSingers brødre og søstre og vores altfavnende primus motor Janne for en forrygende sæson.

Gerner Frederiksen, en glad lovsanger.

PS.: Apropos Grundtvig, så kan jeg ikke lade være med at nævne, at korleder Janne også er blevet “tændt” af Grundtvigs forkyndelse; Hun er netop i gang med at komponere nye harmoniske og dynamiske melodier til nogle af hans stærke tekster. Spændende….. spændende

SoulSingers i Allested Kirke

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One thought on “Gerner skriver: “Fra Grundtvig til Etta Cameron”.”

%d bloggers like this: