SoulSingers – gospelkor i Odense
SoulSingers – gospelkor i Odense

Alice skriver: “Et BRAG af en gospelkoncert” (SoulSingers ODEON koncert 2)

Også Alice fra SoulSingers alt-gruppe var så høj på gospelenergi efter i lørdags, at hun måtte dele sin begejstring og oplevelse af dagen og koncerten. Værsgo, Alice – bloggen er din!

I forgårs  – den 13. maj 2017 – holdt vi i SoulSingers vores helt egen koncert i Odenses nyåbnede kulturhus ODEON. Vores helt egen KÆMPE koncert! Næsten 1400 gæster havde valgt at bruge deres lørdag aften sammen med os. Jep! Knap 1400! Til en gospelkoncert i Odense! Et antal jeg i min vildeste fantasi ikke troede, det var muligt at nå op på, da jeg hørte om Jannes forventninger første gang. Det var i februar og jeg var lige blevet optaget som SoulSanger. Og jeg kendte ikke korlederen – Janne. Vidste ikke hvor målrettet, dygtig og ambitiøs hun er – og hvor hårdt hun knokler for at nå de drømme, hun og koret har. Jeg blev klogere. Drømmen GIK i opfyldelse! Det blev en bragende succes! Og publikum var med os hele vejen, og både de og vi havde en fest!

Vejen derhen krævede hårdt arbejde i koret. Detaljer blev øvet og finpudset. Vi øvede hjemme og vi øvede sammen. Og det store koncertprogram blev i løbet af et par måneder lagret på rygraden og i hjertet, så vi kunne levere til koncerten. (Ja – og så skulle vi jo også lige synge for HKH Dronningen undervejs. En fed oplevelse. Og en smagsprøve på, hvordan det var at stå på scenen i ODEON foran et stort publikum – og den aften også på live tv. Det gik godt – rigtig godt. Og jeg tror det gav lidt ekstra selvtillid, at vi under ret krævende forhold kunne gå ind og levere der.)

Generalprøven lørdag gik godt. Mikrofonerne sikrede super god lyd og gav mulighed for virkelig at nuancere vores sang – men afslørede også, hvis vi glemte de lækre detajler, vi havde trænet.  Så det krævede, at vi ikke bare satte på ’autopilot’, når først musikken spillede og et overvældende stort publikum kiggede på os om aftenen.

Vi havde inviteret ”flashmob-gæster” til at deltage i en del af generalprøven. Det var publikummer, der – som en overraskelse – skulle synge med på vores finalenummer. Og de så ud til at nyde at synge sammen med os på scenen og vi nød at have dem med.

Efter generalprøven var der travlhed inden koncertstart. Der skulle spises, klædes om, lægges makeup og sættes hår. Der skulle males SoulSingers-hjerter på håndfladen af alle sangere. En effekt, der skulle afslutte første sæt. Og der skulle skrives på autografvæggen i en superflot SoulSingers ramme.

Forventningen var stor, da vi skulle på scenen. Og hold fast hvor vi glædede os! Vi var velforberedte, havde et fedt band og de dejligste solister – Janne, Gerner og Laura. Det vidste sig også lynhurtigt, at vi havde verdens bedste publikum. De var bare 100% med – og nøj hvor var det skønt! Jeg har sunget gospel i mange år. Haft forskellige super-gode korledere og store oplevelser til koncerter. Denne koncert var min første med SoulSingers og med Janne som korleder. Og den overgik alt hvad jeg har oplevet! Der er så meget glæde og kærlighed i koret – og Janne giver en kæmpe tryghed med hendes tydelige ledelse. Trygheden giver overskud. Overskud til at huske detaljerne – også når musikken spiller og et stort publikum kigger. Overskud til at være autentiske – til at synge med hjertet og bare være sig selv. Overskud til at dele glæden og kærligheden både med hinanden, Janne, band og solister – og ikke mindst med publikum. Det tror jeg bestemt kunne mærkes!

Første sæt gik forrygende – og alt for hurtigt, var vi mange, der syntes. Vi synes kun lige, vi var kommet på, da Janne gav tegn til at afslutte sættet. På afslutningstonerne i We Shall Overcome løftede stemmegrupperne skiftevis en hånd i vejret. UV-lys lyste hjerterne i håndfladerne op og gav en flot effekt.

Festen fortsatte i andet sæt og publikum stod op allerede efter introen til den første sang. Og der var også både fællessang og stille numre – og vi fik virkelig vist de fine nuancer i de stille numre. Hvilket er ret godt gået af så stort et kor!

Gennem hele koncerten fik både Janne og Laura imponeret publikum med deres sang, energi, nærvær og overskud. Og det skal jeg da lige love for, at vores egen Gerne også gjorde! Hold op en solo han fik fyret af. Min familie synes, at han skal på forsiden af SoulSingers pladecover. Og det kan jeg kun være enig med dem i!

Da vi nåede til finalenummeret var vores flashmob-deltagere klar til at synge med fra salen. Der skete bare det, at hele salen rejste sig, så vi ikke kunne se flashmob’erne. Men vi kunne høre, at de var med – og det var skønt!

Her ’dagen derpå’ er jeg fyldt op af taknemmelighed over at være en del af det fantastiske fællesskab som SoulSingers er! Af at have været en del af en kæmpe oplevelse, hvor vi holdt op med at være individer, men var kor. Hvor vi sang med én stor mund, lyttede opmærksomt til hinanden, viste glæden og delte kærligheden til sangen, livet, hinanden. Og hvor ord som ’Dreams come true’ og ’I love you – I need you to survive’ har en helt særlig betydning for vores fællesskab – SoulSingers.      

(billede af Rikke Sommer)

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One thought on “Alice skriver: “Et BRAG af en gospelkoncert” (SoulSingers ODEON koncert 2)”

%d bloggers like this: