En korleders høje tanke… 5


Jeg glæder mig til i aften. En særlig aften. En aften, vi vil huske tilbage på! SoulSingers første korprøve nogensinde. Jeg er også lidt nervøs for i aften. Trods måneders planlægning, forberedelse, overvejelser og intens indsats eksisterer vi jo kun i fantasien. Som en vision, et håb – en drøm!

Indtil i aften.

Det kan kun blive spændende! Og måske lidt uoverskueligt og sikkert overvældende! Mange mennesker at se i øjnene og mærke energi fra, nye rutiner, der skal etableres, rustne og forpustede vinterstemmer, der skal rystes, støves af og pudses op. Nye numre, mange toner og rytmer – mange ord. Meget at forholde sig til for alle. Korsangere, kirke, korledelse. Stilarter og etablerede overbevisninger og “måder at gøre ting på”, der skal integreres og forhåbentlig smelte sammen til en højere enhed.

Jeg sidder denne tidlige morgen og laver opvarmningsprogram, indstuderingsrækkefølge og sætte mig selv i rette indre tilstand. Jeg hæfter de sidste noder, pakker stemmegafler og nærvær og prøver at skabe et indre overblik. Dem har der været mange af. Altså de tidlige morgener og sene aftener. I lang tid. Sådan er det jo også at være “entreprenør”, “kor-starter”, “drømmetyder” og visionær.

Det er et langt sejt træk at samle 100+ mennesker, der ikke kender hinanden og sætte hele sin intention på at vi på kort tid skal blive en sammensunget, nydende, energi-flyttende, bæredygtig og livsforandrende organisme. Mange mange mails, opkald og endnu flere velmenende spørgsmål. Programmering af hjemmesider, opsætning af systemer og hul igennem til webshop og excel-ark. Identificering af repertoire, arrangering og gang i nodeskrivning. UH mange noder og toner! Forventningsafklaring med tætte samarbejdsrelationer i projektet. Hvor vil vi hen og hvordan kommer vi derhen SAMMEN.

samme frekvensJeg husker mig selv kærligt på, at vi har fire korprøver, der er i “undtagelsestilstand”. Dvs. hvor alle skal mærke efter, hvad det er at være SoulSanger. Hvor vi skal i form. Etablere relationer og smøre hele maskineriet. Og stemmen. Det er jo netop derfor optagelsesprøver først ligger hen i marts. Vi skal afstemme vibrationer og energi, lande på samme frekvens uden at stresse systemet og hinanden. Der skal være tid til at lande. Være tid til at sige JA. Vi skal bygge et fundament, der kan bære os og holde sammen på SoulSingers i mange år. Holdt sammen af en lækker lim! Skønne toner og bevægende ord.

Det er morgenens høje tanke!

i spændthed, jeres ydmyge korleder
Janne

mere kaffe

 


Skriv et svar

5 thoughts on “En korleders høje tanke…

 • Irene

  Hej Janne .
  Jeg glæder mig til i aften ,ja stemmen skal smøres, jeg har den forventning ,at jeg får sangteknikken på plads ,for næsten alle kan synge har jeg hørt, vi i koret synger jo, og har gjort det i mange år , men en kvindelig korleder har jeg set frem til , vi lytter og passer stemmen til ,men at være helt sikker er jo også troen på sig selv.
  Kærlig hilsen fra Irene

  • jannewind Indlægsforfatter

   Det gør en kæmpe forskel om korlederen er mand eller kvinde. Fordi vi spejler stemme og energi så meget i den, der træder foran. Fordele og ulemper – så mon ikke vi skal have Lars (Silent Partner) på banen ind i mellem også, så tenorerne har noget at spejle i også 🙂 glæder mig til vi ses, Kh Janne

 • Marianne

  Kære Janne.

  Det var så fantastisk at læse dine tanker. Jeg blev så utrolig taknemmelig over, at jeg nu får lov til at blive en del af det nye kor.

  Når man læser om dine drømme, visioner, dit store engagement, din positive og smittende optimisme, dine forventninger og alt det andet skønne, du ønsker for SoulSingers, så er der som sanger to mulige reaktioner.

  Man bliver så begejstret ! Og så forventningsfuld, at det næsten ikke kan beskrives 🙂 og man er tændt til det yderste af, hvad der næsten er muligt her til den første aften. Skønt 🙂

  Men vi skal ikke glemme, at der også kan sidde mennesker, der har en lidt mere “stille” tilgang til det, der skal ske. Og som måske er lidt nervøse i maven ved tanken om alt det “store” der ligger foran os.

  Jeg er sikker på, at de har brug for at finde ud af i aften, at det er OK, at nogle har armene helt oppe ! Men at det også er helt fint og ok at starte op i det stille og forhåbentlig blive “smittet” af den stemning, der helt sikkert vil blive i koret.

  Der er heldigvis plads til begge reaktioner, er jeg sikker på. For uden drømme, forhåbninger og tro på det hele, så er intet muligt. Det ved du bedre end nogen anden 🙂

  Tak fordi du i den grad videregiver din tro, styrke og glæde til os – og samtidig lader os mærke, at vi alle skal være med til, at det lykkes 🙂

  Jeg fik lige et lille “morgen-hint” . Man kunne lige lande med at høre sangen “I skovens dybe stille ro” med Niels Henning Ørsted Pedersen – hilse på hinanden – og så går det løs !! Nå – det var måske lige i overkanten ???

  Glæder mig bare så meget til vi ses allesammen

  Kh
  Marianne