SoulSingers – gospelkor i Odense
SoulSingers – gospelkor i Odense

Åbent brev til alle SoulSangere

Kære SoulSangere.

Første halvdel af sæson 1 er nu gået, og i går aftes gik I på scenen og lavede Debut-koncert. Jeg er næsten tom for ord og tung af en overvældende taknemmelighed og stolthed. På så uendelig kort tid har vi sammen formået at skabe synergi, fællesskab, sammenhold og har lært at læse hinandens tanker. Jeg ser jer træde op med koncentration, nærvær, tillid og det vidunderlige overskud, der gør at vi skaber magi. Vi flytter og ændrer ‘verden’, skaber rum for alle følelserne – både de nemme og de svære – og vi står med hinanden og ved hinanden. Det gør en forskel, og det mærker alle, der hører os.

Jeg er af den personlige tro, at spiritualitet og ‘det at gøre verden til et bedre sted at være’ ikke (kun) handler om at sidde i lotus-stilling og sende kærlighed ud. Det er også rigtig fint (og sundt for vores egen indre tilstand). Jeg tror bare mere på, at det gør en forskel, når vi konkret og kærligt går ud og GØR noget. Bidrager, træder op, synger til – og sætter det hele i svingninger. Det er jo hvad musik kan på så vidunderlig en måde.

Det gjorde vi i går. Vi løftede og flyttede og rørte og bevægede og gjorde en forskel. Vi trak vejret sammen og i takt og synkroniserede så smukt og fint. Det skal I have tak for. Den slags vibration forplanter sig fra hjerte til hjerte og healer de knuste eller trætte. Den slags vibration når fra sjæl til sjæl og giver os følelsen af at vi er ét. Så tit kan man føle sig ensom, fortabt eller forladt. Her skaber vi et sted og inviterer ind med sammenhængskraft og kærlighed. Vi ER ikke alene!

Et tilbageblik på SoulSingers første godt 4 måneders (YES, fire! vi startede 4. februar, remember) levetid viser en fælles vilje og vej, der allerede har åbnet de vildeste døre. Efter kun 4 øvegange holdt vi GospelGudstjeneste. Ikke bare en del af vores samarbejdsaftale med Bykirken, også en vidunderlig måde at bruge Ordet i dets rette element. Så tog SoulSingers fart.

Kort tid efter opstod ideen til en happening til ‘Online Overskud’ og på en uge fik vi sat store ting i værk med lige-TV optræden på Odense Banegårdscenter, udviklet konceptet med hjerter på hænderne og den kærlige High-five, der nu er blevet vore varemærke, lært en skræddersyet tekst til Real Party og lavede et brag af en fredagskoncert, der endte på landsdækkende TV2-nyheder. Samme dag havde vi også lige lavet en dejlig optræden til et Guldbryllup og glædet et selskab med sang og musik.

Når jeg nævner disse første tre optrædener er det ikke fordi jeg har glemt vores fundament; den ugentlige øveaften. Det er her med det lange, seje, disciplinerede og grundige træk at vi skaber fundamentet for alt guld, glimmer og sjov og ballade. I ved det: Det kræver adskillige timers sang-, stemme- og fraseringstræning. Indstudering og detalje-arbejde igen og igen. Stemmegruppearbejde og træning i små og store grupper. Fokus på trivsel, fokus på færdigheder. Kropsarbejde til udtryk, mentalarbejde til tekster og forståelse, hjertearbejde til indlevelse og levering. At der samtidig skal laves kaffe, holdes styr på lister, planlægges og ordnes alt det lavpraktiske til interne og eksterne projekter… it takes a village!

Som om sæsonen ikke var toppet med TV2… vi nåede også i maj måned ikke bare at være værter for mere end 300 fynske gospelsangere ved en skøn GospelGathering, og sørme om vi ikke også var hyret til at åbne Odense Havnekulturfestival. Den fedeste oplevelse, hvor I igen trådte energisk og nærværende op og leverede en top-performance! Og endda acapella OG udendørs – en disciplin, der kræver virkelig meget!

soulsinger-selfieHøjdepunktet for mig som korleder var og er vores debutkoncert i går aftes. Alt det andet har været de gode skridt på vej derhen. I går skulle SoulSingers bæredygtighed stå sin prøve. Hvem vi er, hvad vi vil, hvad vi kan… En højere enhed skulle det hele gå op i. Lyd, lys, musik, sang, udtryk, indlevelse, levering, frasering. Vi skulle sætte en tydelig ramme, som vi kunne overgive os i. Mærke hinanden og mærke os selv. Turde være med hele spektret af følelser. Her bliver jeg igen tom for ord. Det er så svært at beskrive hvad der skete i og mellem os til den koncert. Men det bliver ikke glemt!

The honeymoon is over – nu er det ægte kærlighed!

Jeg glæder mig så meget til at følges med jer til utallige oplevelser, rejser, koncerter og workshop de næste mange år. Jeg bliver aldrig den samme igen! Af hjertet tak!

Jeres ydmyge Korleder
Janne

PS. Måske skulle vi synge Nephew? “Vi gør det igen, oh. Igen og igen oh!”… på gensyn til efteråret til anden halvdel af denne første sæson… Let’s make it one to remember (too)

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 thoughts on “Åbent brev til alle SoulSangere”

%d bloggers like this: